Att välja e-handelsplattform

Att välja e handelsplattform kan vara svårt, men där finns ett par saker som gör att man sorterar bort flera e-handelsplattformar direkt. Det finns massvis med guider på att välja rätt e handelsplattform och flera av dom är skrivna av någon plattform själv. Kanske lite missvisande, men vårt bästa råd efter att du sorterat ut dom olika alternativen nedan är att ringa och prata med deras kundtjänst och testa deras e handelsplattform. Låter det som att dom vet vad dom pratar om, då har du troligen hittat en bra kandidat. Det är viktigt att dom har en bred erfarenhet av e-handel och kan vägleda och guida dig i alla dom uppgifter du ska gå igenom. 


Grovsortera först genom att välja väg enligt nedan

  • Vill äga din butik och inga månadskostnader?
    Ja, då ska du leta efter en open source e handelsplattform. Det innebär en teknisk förståelse och ett större ansvar. Man måste se till att man är uppdaterad osv för att undvika automatiska "hackattacker". Funderar du på woocommerce kan vi rekommendera denna guiden för att säkra upp.

  • Vill du ha en problemfri modern e handelsplattform som alltid är uppdaterad?
    Ja då ska du leta efter en SaaS e handelsplattform, det finns flera exempel på den typen av e handelsplattform. Men den mest prisvärda skulle vi säga är Ny e-handels e handelsplattform. Förutom basfunktionaliteten som dom flesta erbjuder så erbjuder Ny e-handel en allt i ett e handelsplattform där allt ifrån inköp till utleverans inkluderas. 


En SaaS e handelsplattform står för Software As A Service och innebär att man prenumererar på e handelsplattformen och betalar månad/kvartal/årsvis. Det kanske inte alltid känns så kul att "hyra" en lösning, men det är definitivt det absolut smartaste du kan göra. Förutom att du alltid har support, fria uppdateringar osv så kommer du alltid ha den senaste tekniken. Ja, om den plattformen du valt är i framkant förstås. Därför skulle jag säga att det är viktigt att du faktiskt tar dig tid och pratar med din potentiella e handelsplattform. Kommer du ha en person du alltid kommer prata med? eller kommer det vara en support som är olika varje gång? En bra leverantör ser till att du alltid har en kontaktperson som känner till dig och din butik. På så vis kommer du alltid ha en bra backup. 

Kanske är denna guiden lite tunn i form av alternativ, men jag hoppas den ska ge dig en väg att gå. Sortera ut dina leverantörer, fråga vad tror dom att du behöver i framtiden osv. Har dom inget svar, ja då har dom tyvärr ingen vidare lång erfarenhet. Ring Mikael Dalholm på Ny E-handel så kommer du få en bra vägledning. 

Ska du starta webbutik eller vill veta mer kan du läsa det här

Exempel på butiker som kör nyehandels plattform

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dom vanligaste programmeringsspråken på github

Top 5 alternativ till github

Vad är github och vad används det till?